снимки: Станимир СтаниславовСлавата на варненския жилищен комплекс Чайка“ като еталон за

...
снимки: Станимир СтаниславовСлавата на варненския жилищен комплекс Чайка“ като еталон за
Коментари Харесай

Варненец показа тежки поражения след общински ремонти в ж.к. „Чайка“

снимки: Станимир Станиславов

Славата на варненския жилищен комплекс „ Чайка “ като пример за жилищно обмисляне и строителство от дълго време остана в предишното. Но жителите там са все по този начин чувствителни към провалите, които се нанасят за зелените площи, които са оживели след всеобщото им застрояване в последните десетилетия.

Варненецът Станимир Станиславов изпрати до „ Петел “ фотоси, на които е посочил провалите по инфраструктурата на комплекса, оставени след скорошни поправки. В предходните месеци в „ Чайка “ бяха построени нови паркоместа.

 При това обаче зелените площи са оставени в в действителност грозно положение, а възобновяване им е под въпрос.

„ Машините и служащите от фирмата-изпълнител пристигнаха, разкопаха, направиха паркингите, потеглиха си и след себе си оставиха опустошения, тиня, разкопано и унищожени градини “, това написа жителят в своя сигнал, който е изпратен и до Община Варна.

Зад паркингите земната повърхнина не е изравнена, а преди имаше равна трева. Сега има единствено купища пръст, нарязани дървета с остри клони и никаква, трева, написа той.



Навсякъде към построените паркинги тревната настилка и прилежащите тротоари са унищожени от големите колела на тежките машините.



Началото на каменната пътека сред паркинга до блок 21 и трафопоста до него, която води към блок 17 и супермаркет, е унищожена и в този момент всичко е в тиня. 

 На всичко от горната страна, след изкопните действия от там се виждат всевъзможни кабели, които могат да доведат до летален край за всеки, който е наоколо.



Мястото сред паркинга до блок 21 и трафопоста до него е заринато с пясък и там мъчно ще поникне нова трева. " Облагородителите " на квартала даже не са изхвърлили  жълтите оградни ленти. 



Отделно от цялото това обидно отношение към зелените площи и хората в ж.к. " Чайка ", даже и за неспециалист е ясно, че тук-там ремонтите са направени с отчайвнащо ниско качество, демонстрират фотосите на варненеца.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР